Saturday, November 9, 2019

Sweet Potato-Swiss Chard Soup/Süßkartoffelmangoldsuppe

I made this soup for lunch today and it was very good.  Somebody on campus had given us a bunch of Swiss chard and I had sweet potatoes on hand.  I added vegetable broth (paid link), onion, garlic, some left-over sausages, and a bit of cream.  We topped it with grated Silver Lake cheese

Diese Suppe habe ich heute zum Mittagessen gekocht und sie war ganz lecker.  Jemand beim College hat uns ein Bund Mangold geschenkt und Süßkartoffeln hatte ich noch vorrätig.  Ich habe eine Zwiebel, Gemüsebrühe, Knoblauch und ein paar Würstchenreste dazugetan und zum Schluß noch etwas Sahne.  Darüber haben wir Silver Lake Käse gerieben.  


4 comments:

  1. Mangold mag ich sehr sehr gerne. Das Rezept hört sich gut an, das probiere ich aus, denn mit Süßkartoffel habe ich Mangold noch nie gegessen.

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    1. Die beiden passen gut zusammen, die Süße der Süßkartoffel nimmt ein wenig das Bittere des Mangolds weg.

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  2. Your soup looks lovely but I wouldn't be able to eat it because the delicious looking stock contains yeast extract! We use Kallo yeast free stock cubes :-)

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    1. I thought Rapunzel also made a yeast-free version, but I am not sure. No Kallo brand here, I am afraid. You can find Knorr, but that is not yeast-free either.

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